воскресенье, 24 апреля 2016 г.

Паска

,
,
Тісто:
мука 5 стаканів,
сливки -1,5 стакана,
масло 250 г,
цукор - 1 стакан,
яйця (жовтки) - 8 штук,
горіхипо - 0,5 стакана,
родзинки - 0,5 стакана
цукати - 0,5 стакана,
сіль -1 чайна ложка,
дріжджі – 100 г,
ванілін.

Глазур:
яйце (білок) -1 шт,
цукрова пудра - 1 стакан,
лимонний сік 8-10 крапель.

У підігрітих сливках розвести дріжджі, покласти половину всієї кількості муки і поставити в тепле місце. Розтерти жовтки з цукром і маслом. Коли опара підійде, ввести в неї жовтки з маслом і цукром, родзинки, нарізані цукати, горіхи. Масу добре вимісити, всипати муку, що залишилася, сіль, ванілін. Вимісити і поставити в тепле місце, поки не збільшиться в об'ємі удвічі. Знову вимісити і знову дати підійти.

З готового тіста сформовати невеликі булочки і викласти у форми з високими стінками, змащені маслом зсередини. Дно і стінки форми вистилати промасленим папером. Тісто у формі має займати третину висоти. Форми поставити для расстойки в тепле місце на годину. Потім випікати в духовці при температурі 200-220С, протягом 60-70хвилин. Коли верх пасхи зарум'яниться, накрити його змоченим папером, щоб не підгорів.Охолоджену поверхню пасхи, змастити тонким шаром глазурі.
,