пятница, 29 апреля 2016 г.

Крендельки

,

3 яйця
400 мл. молока
600 гр. борошна
1 ч.л. солі
1 ч.л. + 3 ст.л. з гіркою цукрового піску
11 гр. сухих дріжджів
1 ст.л.. рослинного масла для змазування дека
цукор для посипання

Молоко підігріти до теплого стану, додати в нього дріжджі, цукор і 4 ст.л. муки.

Перемешать і залишити хвилин на двадцять, щоб дріжджі "заробили".

У молочно-дріжджову суміш ввести два яйця, сіль, цукор і поступово додати просіяне через сито борошно.

Замісити тісто.Воно не повинно липнути до рук.

Тісто скачати в кулю і покласти його у змащену рослинним маслом каструльку, накрити каструлю з тістом рушником і прибрати в тепле місце на 1 год. зазвичай для цього небагато підігріваю духовку (при 200 градусах), хвилин сім, потім відкриваю дверку духовки, протягом декількох хвилин даю спеку вийти і тільки потім ставлю туди каструлю з тестом. Бажано через кожні десять хвилин дверцята духовки відкривати на підлогу хвилинки і знову закривати.

Коли тісто підніметься, розкотити його на присипану борошном столі в пласт, нарізати на смужки, кожну смужку розрізати ще пополам.Кожну смужку скачати в джгут і сформувати крендель.

Викласти кренделя на змащений олією лист і знову прибрати в тепле місце на 30 хвилин.
Змастити кренделя зверху збитим яйцем і посипати цукром.

Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Вийшли дуже смачні кренделі. Пишні, ароматні, трохи хрусткі з боків і дуже ніжні всередині, в міру солодкі.
Смачного!
,