пятница, 15 апреля 2016 г.

Язик у соусі з мікрохвильовки



Інгредієнти
- 400 г язика,
- 1 цибулина,
- 1 склянка білого сухого вина,
- 50 мл вершків,
- 1 столова ложка борошна,
- 1 лавровий лист,
- півсклянки родзинок,
- гвоздика,
- сіль і перець до смаку.

Приготування
1. Язик миємо, чистимо, кладемо в каструлю для мікрохвилівки.
2. Цибулину чистимо та "шпигуємо" гвоздикою.
3. Кладемо до язика цибулину та лавровий лист.
4. Виливаємо в каструлю сухе вино, солимо і перчимо.
5. Додаємо в каструлю воду так, щоб вона покрила майже весь язик.
6. Каструлю закриваємо та ставимо в мікрохвилівку на повну потужність на 5 хвилин.
7. Переключаємо мікрохвильову піч у режим "Повільне кипіння" і залишаємо на 40 хвилин.
8. Язик виймаємо з каструлі і трохи охолоджуємо. Потім знімаємо шкіру та ріжемо шматочками.
9. Для соусу підігріваємо на вогні решту вина, поступово додаючи туди вершки. Акуратно додаємо у вершки борошно, швидко розмішуючи, щоб не було грудочок.
10. Додаємо в соус родзинки. Залишаємо на повільному вогні ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
11. Язик викладаємо в соус, злегка підігріваємо і подаємо.