среда, 27 апреля 2016 г.

Пасха бабусі

,
,
Мука 6 стаканів,
яйця 6 шт,
молоко 0,5 л,
цукор 1,5 стакана,
маргарин 300 г,
родзинки,
ванілін

Всі компоненти для тіста брати в теплому вигляді. 1 пляшку молока вилити у велику миску, де буде тісто, 1,5 стакана цукру злегка підігріти і розмішати, 3 стакани муки, поставити в тепле місце на 1,5-2 години (щоб збільшилося в об'ємі удвічі).

6 жовтків розтерти з 1,5 ст. цукру дочиста, додати ванілін і в тісто. 300 р. маргарину розтопити і додати половину його в тісто. Білки збити і теж в тісто.

Додати ще близько 3 ст. муки і місити: на дошку насипати муки, покласти тісто. Руки очистити, вимити, змастити маргарином, що залишився, і місити. Знову очистити руки, змастити і місити поки тісто не перестане прилипати до рук.

Покласти тісто в миску і знову поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Родзинки помити, залити кип'ятком.

Потім витерти рушником, обваляти в муці і вмісити його в тісто. Тісто викласти у форму, змащену маслом і обсипанную мукою. хай ще трохи постоїть. Випікати в духовці (не більше 150 град.) 1,5 години.

Якщо зверху підгоратиме, то покласти вологий папір.
,