пятница, 15 апреля 2016 г.

Пасха за старовинним польським рецептом



Для приготування паски вагою 300 г нам знадобляться: 6 г дріжджів, 16 г родзинок, 20 г масла, 300 мл молока, 120 г борошна, 40 г цукру, 4 г посипки і глазурі, 40 г цукру, 1 яйце.

У тепле жирне молоко додаємо дріжджі, розм'якшене масло, цукор, розпарений ізюм. Просіюємо борошно, збиваємо окремо яйце, й усі інгредієнти ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Ставимо тісто підходити в тепле місце, накривши миску рушником. Коли тісто підійшде, перемішуємо його й викладаємо у підготовлені форми. Їх обов'язково потрібно змазати маслом і викласти пекарським папером. Форми з тістом накриваємо харчовою плівкою й ставимо в тепле місце.

Коли тісто в них знову «виросте», змащуємо його збитим яйцем і ставимо в попередньо розігріту до температури 180 градусів духовку. Випікати паски потрібно 25-35 хвилин, залежно від духовки.

Готові паски виймаємо з ємностей, охолоджуємо, змащуємо зверху помадкою або глазур'ю. Прикрашаємо їх пасхальною присипкою й подаємо до столу.