суббота, 2 апреля 2016 г.

Іспанський сніданок – омлет Тортілья


Секрет справжнього іспанського омлету, який іще називають тортильєю, в повільному тушкуванні картоплі у щедрій кількості оливкової олії, щоб вона просочилася ароматом оливкової олії перед тим, як ти додаси яйця.
У результаті виходить ніжна, смачна страва, яку подають гарячою або холодною, але не з холодильника.





Тортилья (іспанський омлет)

Тобі знадобиться:
,
На 4 порції:

– 500 г молодої картоплі;
– 1 цибулина;
– 150 мл оливкової олії;
– 3 ст. л. порізаної плосколистої петрушки;
– 6 яєц
– томати.
Як приготувати:

Очисти картоплю або залиш шкірку, якщо це молода картопля. Поріж на товсті шматки.Крупно поріж помідори. Дрібно поріж цибулину.

Нагрій олію у сковороді, додай картоплю й цибулю, тушкуй на повільному вогні, накривши кришкою, протягом 30 хв., помішуючи, поки картопля не стане м’якою.

Відкинь картоплю й цибулю на друшляк і збережи злиту олію.

Окремо збий яйця, потім додай у них картоплю, помідори,петрушку та приправ сіллю й перцем. Нагрій відкладену олію в маленькій каструлі.

Переклади все в підготовлену сковороду й готуй на повільному вогні, розрівнюючи омлет зверху лопаткою. Коли яйця “схопляться”, переверни омлет на тарілку, потім дай йому зісковзнути у сковороду й обсмаж з іншого боку декілька хвилин.

Переверни знову, підсмаж з іншого боку, розрівнюючи лопаткою, щоб омлет зберіг форму. Переклади на тарілку й остуди 10 хв. перед тим, як подавати на стіл.