пятница, 1 апреля 2016 г.

якипригготувати щуку у мультивапці

,
Нам знадобляться наступні продукти:

тушки щуки — 2 шт

морква — 2 штдві головки ріпчастої цибулі
сметана (20% жирності) — 100 гр
томатна паста — 100 гр
сіль, перець — за смаком
лавровий лист

Приготування:

Рибні туші потрібно очистити від луски і нутрощів і чорної жовчі, яка дає неприємну гіркоту. Після цього розрізаємо на кілька рівномірних частин.

Морквину і цибулю нарізаємо як для засмажкою, тобто дрібно. Якщо є бажання, можна натерти на тертці.

У ємність мультиварки наливаємо кілька столових ложок рослинного масла, після чого викладаємо в неї рибні шматочки. Зверху солимо, перчимо, кладемо лавровий лист. Другим шаром викладаємо овочі, після чого їх знову потрібно посолити і поперчити.

Самим верхнім шаром повинна стати сметана і томатна паста. Якщо хочете отримати ще й ароматну юшку можете додати воду. Для цього спочатку потрібно включити режим «Кип’ятіння», по закінченню десяти хвилин включаємо режим «Томление». Якщо довго мучити рибу в цьому режимі, то вона виходить соковитою і дрібні кісточки розм’якшуються. Загальний час приготування не займе у вас більше години.

З цією стравою відмінно поєднується картопляне пюр

Як вже можна здогадатися, страви з щуки готуються досить швидко і без особливих зусиль. Будьте впевнені, що ваша сім’я гідно оцінити ваші кулінарні старання і проситиме добавки. Смачного!