четверг, 24 марта 2016 г.

Качка з яблуками

,


Смачний рецепт качки з яблуками. Птах за цим рецептом виходить дуже соковитим і апетитним. А картопля з яблуками на гарнір - це взагалі свято. Якщо ви хочете надати качці красивий червоно-коричневий колір, за 20 хвилин до готовності починайте змащувати її сумішшю рідкого меду і соєвого соусу в рівних пропорціях. Орієнтовний час приготування: 1 година 50 хвилин.

Інгредієнти
1 шт. ціла качка вагою близько 2 кг
4-5 шт. кисло-солодких яблук
8 шт. картоплин
1 щіпка меленого чорного перцю
1 щіпка солі

Спосіб приготування
Качку помити й витерти насухо. Натерти сіллю і перцем всередині і зовні.
З яблук вирізати серцевину, нарізати на дольки.


Покласти яблука всередину качки, зашити її або заколоти зубочистками.
Щільно прив'язати ніжки і крила качки до корпусу - це дозволить забезпечити більш естетичний зовнішній вигляд і зберегти більше соків при запіканні. Покласти качку у форму і поставимо в розігріту до 220 градусів духовку і запікати 15 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів, покласти нарізану часточками картоплю і запікати ще близько 70-80 хвилин.
У процесі запікання постійно поливати качку жиром, який виділяється. Качку можна вважати готовою, якщо з проколу між ніжкою і корпусом випливає прозорий сік. Якщо сік не випливає зовсім - ви пересмажили качку.
З готової птиці прибираємо нитки або зубочистки, виймаємо яблука і змішуємо їх з картоплею.
Нарізати качку на порційні шматки й подавати на святковий стіл.