вторник, 22 марта 2016 г.

Курячі ніжки запечені з картоплею

,
4 шт. курячих гомілок
400-500 гр. картоплі
40 гр. вершкового масла
1 зубок часнику
зелень кропу
сіль, перець за смаком
оливкова олія

Підготовлені ніжки натерти сіллю і меленим перцем, можна приправою для курки. Розм'якшене масло змішати з дрібкою солі, трохи рубленого кропу і з часником через прес, ніжки наповнити олією під шкірку і поки прибрати в бік.

Духовку нагріти на 200 градусів. Картоплю очистити, порізати тонкими кружальцями, посолити, збризнути оливковою олією, перемішати, розкласти у вогнетривку форму, поставити в духовку на 15 хвилин.
Потім дістати картоплю з духовки, перемішати, зверху розкласти ніжки, все полити ще трохи оливковою олією.

Запікати ще 30 хвилин, або до готовності м'яса, можна поливати м'ясо соком, що виділяється.
Смачного!