четверг, 24 марта 2016 г.

Сирник з персиками

, Сир - на почесному місці на великодньому столі. Ми готуємо сирні паски, робимо плесканки, а ще печемо сирники. Скуштуйте ось, наприклад, цей сирник з персиками: ніжний і повітряний.

НЕОБХІДНІ ПРОДУКТИ
Тісто:
300 г борошна
100 г маргарину
100 г цукру
2 яйця
75 г какао
20 г сметани
15 г розпушувача для тіста.

Начинка:
1 кг кисломолочного сиру
6 яєць
400 г цукру
250 г масла
50 г крохмалю
200 г сметани
500 г консервованих персиків
1 лимон
30 г ванільного цукру
100 г повидла
50 г мигдалю.

ПРИГОТУВАННЯ
Маргарин і цукор розтираємо, додаємо яйця та сметану. Після того всипаємо до маси борошно з розпушувачем та вимішуємо до однорідної консистенції/Тісто розділяємо на 2 частини. До половини додаємо частину какао. Біле тісто розкочуємо завтовшки 0,5 см та викладаємо на дно бритванки, вистеленої пергаментним папером.

Змащуємо тоненьким шаром повидла та посипаємо подрібненим мигдалем і какао-порошком.

Яйця збиваємо із цукром до утворення стійкої пишної маси та докладаємо поступово масло і крохмаль, й далі збиваючи ще 1 — 2 хвилини. Потім до маси додаємо перетертий через сито сир, сметану, ванільний цукор, цедру лимона та далі збиваємо блендером ще 15 —20 хвилин.

Половину сирної маси викладаємо у бритванку, на неї - консервовані персики та накриваємо рештою сирної маси. Опісля затираємо зверху тістом із какао та печемо 1 — 1,2 год. при температурі 160 — 170 градусів.

Повидло добре взяти темного кольору і кислого смаку: вишневе, сливове, смородинне.