вторник, 22 марта 2016 г.

Грибна юшка

,
Грибна юшка є стравою західної України. Суп готується з сушених грибів, бажано білих. На закарпатських весіллях грибну юшку і польський борщ подають на перше.
Цей смачний грибний бульйон буде ще кращим якщо до нього приготувати домашню лапшу.

Інгредієнти:
курка – 1,5 кг
гриби білі сушені – 50 г
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
корінь петрушки – 1 шт.
лавровий листок
перець духм’яний
спеції (сіль, перець чорний мелений)

Приготування:
Гриби замочуємо на ніч, промиваємо і заливши водою варимо до готовності (приблизно 2 год).

Курку потрібно зазделегідь замочити в воді на 2 год. Промиваємо і заливаємо водою (не розділяючи), ставимо на плиту на великий вогонь. Коли закипить зливаємо воду і ще раз промиваємо, це потрібно для того щоб позбутися не здорових речовин які є в курці купленій в магазині (антибіотики і т.д.), а також для гарного чистого кольору бульйону. Знову ставимо каструлю на плиту на маленький вогонь, коли закипить знімаємо піну.

Додаємо спеції, лавровий листок, перець горошком, відварені гриби (можна влити трошки води з грибів в бульйон, це додасть аромату і кольору).

Морква і цибуля ідуть в бульйон цілими.

Варимо курку до готовності, приблизно 1 год. (якщо це домашня курка тоді довше). Виймаємо моркву і цибулю.

Посипаємо чорним перцем і кропом.

Смачного!