четверг, 24 марта 2016 г.

Томатний сік

,


Томатний сік - корисний напій, який має безліч вітамінів, дієтичний напій. Рецепт томатного соку дуже простий і його легко приготувати в домашніх умовах в необмеженій кількості. Я розповім вам як готуютоматний сік на зиму вдома, рецепт домашньої консервації з фото і покроковим описом.

Краще самому приготувати сік з помідорів ніж купувати в магазині, де важко знайти натуральний. Для приготування томатного соку вам знадобляться стиглі, соковиті помідори. З 1,5 кг помідорів прокручених через м’ясорубку виходить до 1 л томатного соку.

Інгредієнти:
Помідори;
Сіль – 1 ч. л;
Перець чорний мелений - за смаком.

Приготування томатного соку:
Помити і порізати помідори.










Видавити сік з помідорів за допомогою м’ясорубки з насадкою для томатного соку, або використавши соковижималку, але вихід соку при цьому буде меншим.

Вилийте томатний сік у емальовану каструлю, добавивши сіль (з розрахунку 1 столова ложка солі на 5 літрів соку) і мелений перець за смаком.






Ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Варити 10 хвилин періодично помішуючи.

Томатний сік розлийте по попередньо митих і стерилізованих банках. Закрутіть металевими кришками, переверніть банки з соком до повного вихолодження.