вторник, 22 марта 2016 г.

🐰М'ясо зайця🐰




Перепробувавши безліч рецептів приготування заячини, зупинилася саме на цьому способі, який став в нашій сім’ї традиційним.

М’ясо виходить дуже ніжним і м’яким, а зайві спеції не перебивають і без того незрівнянний аромат зайчатини.
,
Заєць (скільки принесе мисливець)

Чеснoк – 4 зуб.

Сіль (на смак)

Олія для смаження

Жир для смаження (свинячий)

Дуже важливо: зайчатину потрібно вимочувати. Я це роблю добу і міняю воду не менше 5 разів. Благо сезон полювання в холодну пору року, і тазик з тушкою можна поставити на балкон.

Рубаємо м’ясо на бажані шматочки і солимо за смаком. Даємо заячини просолитися 20-30 хвилин.

Сама заячина фактично не має жиру, тому ми її обсмажуємо на суміші рослинного масла і свинячого жиру до рум’янцю.

Перелажіваем зайчика в посуд де ми будемо її гасити, зливаємо туди зі сковорідки жир і сік, який пустило м’ясо, додаємо нарізану пластинками часник. Закриваємо кришку і тушкуємо на повільному вогні.

У нас люблять коли м’ясо дуже м’яке, тому я його тушу в середньому 40 хвилин. М’ясо виходить настільки м’яким, що його можна різати ложкою, і, якщо його не пересушити на сковорідці, соковитим і ароматним.